Activitats

Qué fer a lo corral d’arnes

Lluís Companys 65, 43597 - ARNES
3 habitacions, 10 hostes
Desdejunis
Sobre

Que fer a lo corral d’arnes

Un allotjament rural en un entorn immillorable, ple de riquesa i abundància natural: rius, muntanyes, senderes i camins, arbres, flors i papallones.
Un espai únic on la naturalesa té un paper fonamental, per una banda la part més salvatge, amb poca activitat humana per recórrer i conèixer cadascun dels seus racons; i la del món rural amb un paisatge modelat al llarg dels segles per la intervenció humana.
Un espai on l’artesania té cabuda com a manera de rescatar el natural, el tèxtil des de la mateixa naturalesa.

Nosaltres us podem oferir alguns serveis i activitats que podeu realitzar a Arnes, tant si esteu allotjats a casa nostra, com si esteu de visita o viviu per la rodalia.
Sempre trobarem una manera de presentar-vos el millor del nostre lloc.
Per qualsevol idea o pregunta sobre qualsevol cosa que no trobeu aquí, podeu consultar-nos en el fomulari de contacte.

Benvinguts a les Activitats de lo corral d’arnes

Marisa&Ismael

Informació

Qué fer a lo corral d’arnes

Des de Arnes (Terra Alta) al peu del Parc Natural dels Ports i al costat mateix de la veïna comarca del Matarranya, les possibilitats de fer una estada amb tot tipus d’activitats son gairebé infinites.

El nucli històric d’Arnes està declarat Bé d’Interès Cultural, amb edificis realment singulars com l’Ajuntament.

També hi podreu trobar diversos artesans
que treballen la Cera d’abella, la Forja Artística, la Ceràmica i una Mestra Artesana Teixidora experta en tints naturals.

El Parc Natural dels Ports és un indret perfecte pels amants de la natura, de l’observació de la flora i la fauna.

Aquí podreu gaudir des de la senzilla contemplació de muntanyes i rius en relaxants passejades matinals, fins a les travesses més exigents com Estels del Sud.

Sense oblidar altres activitats: escalada, barrancs, espeleo, btt…

També pots recórrer les zones més planeres de l’entorn del poble a peu o en bici passejant pels camps de conreu d’oliveres, ametllers i vinya o fer l’espectacular recorregut de la Via Verda, arranjat des de la Puebla de Hijar fins el Delta.

Les visites als monumentals pobles de la Terra Alta i del Matarranya et permetran endinsar-te en la historia i la manera viure d’aquestes terres.

Conèixer el seu ritme de vida, més pausat i tranquil, connectat amb la natura, amb la terra i les persones.

Com a guia de muntanya coneixedor del territori puc informar-te del que et calgui.

 

PARC NATURAL DELS PORTS

Situat entre Catalunya, València i Aragó, aquest massís calcari de relleu escarpat i abrupte, ha estat humanitzat des de temps prehistòrics.

Tot i així, el territori dels Ports se’ns presenta avui com un espai natural feréstec i ple de vida salvatge.  El Massís dels Ports és una de les meravelles naturals del Sud de Catalunya. Va ser declarat Parc Natural l’any 2001 per tal de preservar els seus valors naturals i paisatgístics.

Forma part de la xarxa europea Natura 2000, per ser Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i Lloc d’Importància Comunitària (LIC).

La major part del Parc Natural dels Ports queda inclosa a la zona nucli de la Reserva de la Biosfera de les Terres del’Ebre. La situació del Massís i la gran diversitat de biòtops ha permès la presencia d’una gran varietat d’espècies tant de fauna com de vegetació.

Això ens permet gaudir de l’observació de diverses espècies de flora endèmica o rara, i també de l’observació de grans mamífers (Cabra hispànica) i grans rapinyaires. Aquí l’observació de fauna: el Birdwatching, el Butterflywatching o el Dragonflywatching tenen un dels millors llocs on practicar-la.

TERRA ALTA

Terra Alta és una comarca eminentment agrícola on hi destaca el seu mosaic de Paisatge Agroforestal Mediterrani encara molt poc alterat, on el cultiu de la vinya, les oliveres i els ametllers, creen una combinació d’allò més relaxant.

Els pobles de la Comarca tenen també una carrega històrica importantíssima que podem copsar passejant pels seus nuclis urbans medievals.

Els carrers porxats de Batea, l’Ajuntament d’Arnes, les Cooperatives del Pinell i de Gandesa,… passejar pels pobles terraltins et farà retrocedir en el temps.

En la historia més recent i més trista, cal destacar el cruent episodi de la Batalla de l’Ebre , amb nombrosos espais que es poden visitar, ara recuperats i museïtzats (Corbera, Gandesa, Serra de Pàndols,… entre molts d’altres).

Una bona manera de conèixer amb més profunditat la Comarca, és fer la ruta de l’ Art al Ras .

En l’aspecte cultural, tampoc ens podem oblidar del Centre Picasso d’Orta situat en l’edifici de l’antic hospital, on es mostren reproduccions fidels de les gairebé 200 obres que va crear a la població i altres facsímils de quadres pintats a París i Nova York però inspirats en les seves estades a Orta.

No podem oblidar-nos de la cultura de l’oli i del vi, unes quantes persones arrelades a la terra estan desenvolupant uns productes de molta qualitat en diversos pobles de la Comarca. Aquests Cellers i Almàsseres solen ser visitables i podrem degustar olis d’altíssima qualitat i uns vins que no tenen res a envejar a d’altres més famosos.

VIA VERDA

La Via Verda de la Vall de Zafán és una de les més boniques i espectaculars que hi ha arreu de l’estat; amb 45 túnels, 19 viaductes i 15 ponts.

El seu itinerari es desenvolupa entre La Puebla de Hijar al Baix Aragó i Tortosa al Baix Ebre amb gairebé 100 km de recorregut, tot i que es pot seguir pedalant fins el Delta de l’Ebre uns altres 50 km més.

El fet que passi a tocar de la majoria de pobles del seu recorregut i que hagin arranjat algunes de les estacions, facilita que es pugui fraccionar en diverses etapes. Essent el més habitual pels qui la fan sencera, fer un final d’etapa a Arnes, que queda a meitat camí.

Per les famílies i els que volen gaudir d’una passejada sense suar gaire Arnes torna a ser el seu punt d’inici ideal, ja que a partir d’aquí fins a Tortosa gairebé tot fa baixada, i es pot aprofitar la infraestructura que ofereixen les diverses empreses de lloguer de bicis amb el servei de recollida en furgonetes per retornar al lloc d’inici.

A destacar per la seva bellesa el congost del Riu Canaletes i la zona de la Fontcalda.

MATARRANYA

La Comarca del Matarranya que alguns coneixen com “la Toscana Espanyola” i d’altres com “el Aragón Mediterraneo”, el cert és que el Matarranya és un lloc de confluència cultural com pocs: Ibers i Romans, Musulmans i Cristians, i ara Aragonesos, Catalans i Valencians.

Sempre ha estat així, passejant pels vells carrers dels seus pobles es nota: Vall-de-roures, Calaceit, la Fresneda, ….. de fet tots els pobles son monumentals.

I que dir dels seus paisatges, segurament un dels llocs més coneguts i visitats és el naixement del riu Matarranya: el Parrissal. Es clar que l’altre riu de Beseit tampoc es queda enrere de bonic que és: l’Ulldemò amb la popular zona de bany de la Pesquera.

Si ens enfilem Ports amunt, podem arribar fins un dels cims amb més carrega simbòlica: el Tossal dels Tres Reis. Un altre vegada parlem de confluència, aquí geogràfica, ja que és el punt on conflueixen les tres comunitats: Aragó, Catalunya i València.

Un altre dels meus paisatges favorits son les Roques del Masmut, a Penyarroya de Tastavins, tant les roques com el poble son per no perdre-
se’ls. I si os interessa la historia, no os oblideu de fer un recorregut per la Ruta dels Ibers .

I pels amants de la velocitat i la goma cremada, teniu el Motorland a tocar.

informació

Activitats artesanes

En el taller artesà tèxtil  al mateix allotjament,  la Marisa, mestra artesana teixidora i tintorera treballa i ofereix activitats artesanes

Pots adaptar-te a l´agenda o venir quan vulguis a la carta. Individualment o en grups molt reduïts. Sempre sota reserva!

 

Teixint
Punt de Venda

Un racó de lo corral d’arnes on trobaras les peçes teixides i tenyides al taller amb el distintiu d’Artesania catalana, aquest distintiu acredita que son de producció pròpia i elaborades amb els processos propis de l’ofici. Més de proximitat impossible!

Visita al taller

Una introducció al món de l’artesà en el món rural, per veure el taller, els diferents telers, plantes tintòries, els seus colors.. i si es vol, tenir una experiència textil assegurs devant del teler vertical i/o horitzontal.

Tastets tèxtils

Tallers de curta durada, normalment d’unes tres hores, per passar una bona estona i/o per introduir-se en alguna de les tècniques de l’ofici de teixidor i tintorer, i poder valorar el fet de introduir-se més profundament en aquest món. Sempre amb grups reduïts, a la carta o segons el nostre programa

 

Cursos monogràfics

Són cursos, normalment intensius, per tal d’aprendre suficientment la técnica tèxtil per tal de seguir amb autonòmia. Cursos de tapís (teler d’alt lliç), de teler de pedals o manetes (baix lliç) i de diferents tècniques tèxtils. Es poden adaptar als coneixements previs de l’alumne. Sempe amb grups reduïts, a la carta o segons el nostre programa (foto

Tens alguna pregunta?

Parla amb nosaltres

Informació

Estels del Sud

L’any 2004 vàrem crear juntament amb els altres allotjaments de la travessa, aquesta ruta circular de 5 dies pels Ports, una bona part d’ella dins del Parc Natural dels Ports a la banda catalana i també pels Ports de Beseit a la comarca del Matarranya de Terol.

La informació complerta de la travessa la pots trobar a la web d’Estels del Sud

Aquí t’esperem després d’una llarga jornada caminant i gaudint de les nostres muntanyes, perquè puguis descansar i posar-te apunt per la següent etapa!

La Guía d'Estels del Sud

La guia d’Estels del Sud, de la Editorial Piolet és una guia excursionista que descriu en totes dues direccions aquesta travessa de cinc etapes pel nostre Massís dels Ports. També hi podeu trobar opcions a cim i algunes variants per poder fer travesses de 2, 3 o 4 dies.

Si la voleu signada pel seu autor, l’Ismael us l’enviarà per correu. Si la vols regalar, la enviem allà on diguis!

Contacta amb nosaltres!

Preu: €12

Guia Estels del Sud

testimoniatges

el que hi diuen els qui ens han visitat

Pasamos un finde perfecto! La casa es grande y comoda, los dueños muy amables, nos ayudaron en todo. Es un lugar perfecto para desconectar de la ciudad y hacer actividades al aire libre. Nosotros hicimos una ruta en bicicleta por la Via Verde, muy divertida, en el pueblo hay alquileres de bici que te recojen al final de la ruta. Además también se puede disfrutar de los distintos rios de la zona.
TOTALMENTE RECOMENDABLE! 😊

Neus Figas Martin

Sin tener más referencias que la puntuación de 5 en este portal, nos hemos encontrado unos grandes cocineros, unos magníficos guías de montaña, unos buenos hosteleros y aún mejores personas para hablar y disfrutar de la vida con profesionalidad. Os podéis imaginar todas estas virtudes en unas mismas personas ?: Vaya a El Corral de Arnes y los conoceréis.

Llopir Trebla

La segunda etapa de la travesía Estrellas dl Sur nos ha llevado hasta el Corral. Esteticamente es precioso. Decorado con mucho gusto. El espacio es amplio y los propietarios son atentos y conocedores de la zona y de la montaña de todo dl país. Con mucha experiencia en rutas por alta montaña. Las comidas (cena y desayuno) nos han parecido un poco justos.
Arnes vale una visita !!

Sandra Danes Roca

Hemos pasado un puente de la Purísima increible gracias a Marisa y al Ismael que nos han tratado súper bien, en una casa rural chulísimos con todas las comodidades y con una comida fantástico. Hasta pronto Y gracias por todo !!!!!!

Arsenio Cabanillas