Hola
Som Marisa i Ismael

Lluís Companys 65, 43597 - ARNES
+ 15 anys
La Casa independent i/o Habitacions
Des de 230€ la casa o 39€ AD
Els teus amfitrions

Marisa&Ismael

Tots dos barcelonins, des de molts joves la muntanya ha format part de la nostra vida: caminar, escalar, alpinisme, esquí de muntanya, BTT… i va ser la muntanya qui ens va fer coincidir. Totes aquestes activitats ens han dut a conèixer els entorns naturals del nostre país i de moltes altres parts del món. Amb amics, en parella o treballant en el cas de l’Ismael, hem trepitjat els principals massisos d’Europa, Africa, America del Sud, Asia Central i l’Himalàia. Deixavem la feina habitual per anar a treballar a un refugi o per anar d’expedició.

Lo important era passar el màxim de temps possible a la muntanya i això ens va dur al 1991 a comprar un corral a Arnes, un lloc on tot estava per fer i amb la idea de que algun dia seria el nostre refugi, el nostre camp base. Fins que el 2001 vàrem donar el gran salt. Mentre l’Ismael es quedava amb les obres del corral a Arnes, la Marisa marxava d’expedició amb les seves amigues “Dones al Shisha, 2001” i com que li va trobar el gust, repetiria l’experiencia amb “Dones a l’Everest 2004”.

Després de superar les nombroses trabes burocràtiques i 18 mesos de “papeleo” aconseguirem obrir “Lo corral d’arnes” el nostre allotjament rural. Amb l’experiència de treballar al refugi de Restanca (Vall d’Aran) i el coneixement de com funcionaven les travesses de muntanya semi-organitzades, vàrem crear Estels del Sud, la travessa del massís dels Ports, junt amb la resta d’allotjaments que la formen.

Ismael

GUIA ACOMPANYANT DE MUNTANYA

La meva passió per la muntanya em va fer convertir-me en professional.

El 1995 vaig iniciar els estudis de guia-acompanyant de muntanya començant aquesta nova etapa.

El fet de viure a Arnes m’ha fet especialitzar-me com a Guia dels Ports, encara que seguiexo ocasionalment treballant en altres zones muntanyoses dels nostre país i especialment al Nepal, el meu país d’adopció.

La guía “Estels del Sud, la travessa del massís dels Ports i altres travesses circulars” de l’Editorial Piolet és un mostra de la meva relació amb l’entorn natural dels Ports, que té tantes possibilitats.

També vaig treballar amb el reequipament de la zona d’escalada dels Estrets d’Arnes i l’obertura d’algunes vies, entre d’altres: “Caspa i càries, “Jo aquí no hi torno” , “El retorn de l’inquisició” i “Salshishes tibetanes”, oberta el 2001 dies abans que l’expedició “Dones al Shisha” marxés cap al Nepal.

La feina de Guia de Muntanya va molt lligada a la passió per tot l’entorn natural que ens envolta, l’educació ambiental és una part important de la nostre feina. Les papallones han estat sempre la meva debilitat, i el que va començar gairebé com un hobby (ben mirat, tot va començar com un hobby), a partir del 2005 es va convertir en una part important del meu dia a dia. El seguiment de les papallones diürnes als Estrets d’Arnes i als Monsagres al Parc Natural dels Ports , dins dels programa del CBMS i les col·laboracions com a Tècnic de Fauna especialitzat en Ropalòcers (papallones diürnes), ha estat un regal més que m’ha fet la natura

Marisa

MESTRA ARTESANA TEIXIDORA I TINTORERA
Vaig estudiar Pedagogia mentre treballava a una empresa amb feina fixa i on m’aborria miserablement.

Cap als 28 anys, vaig voler aprendre a fer tapissos per poder fer una activitat que m’omplís, ja que la meva feina no ho feia.

Va ser a l’Escola d’Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona on em vaig capbussar en el món del tèxtil, i on a més de fer tapissos i estores utilitzant el teler vertical o d’alt lliç, vaig descobrir altres tècniques com el teler horitzontal o de baix lliç amb el qual es teixeixen les peces més d’indumentària (fulards, xals, roba…).

També vaig descobrir el món dels tints naturals (tècnica que vaig haver de deixar aparcada pel fet de viure a Barcelona), i sobretot, gràcies a les meves dues mestres, em vaig adonar del plaer de la creativitat.

Aquells 4 anys d’estudi em van servir també per descobrir que n’és de profitós estudiar allò que realment et motiva.

En el moment que vàrem decidir fer realitat el projecte de “fugir” de Barcelona i crear un allotjament de turisme rural per fer un canvi radical de vida, vaig tenir clar que també era l’oportunitat de convertir l’afició del tèxtil en una professió,  i posar en pràctica l’ús dels tints naturals.

L’elecció del lloc no va ser fortuïta, les muntanyes dels Ports, les possibilitats dels seus senders i de les seves roques, van ser les que ens van fer decidir pel poble d’Arnes.
Els Ports, natura salvatge, és una font inesgotable de plantes tintòries i d’inspiració, un lloc que et marca el ritme perfecte per aquest ofici i per viure la vida, el ritme pausat de les estacions.

Instal·lacions

 

Habitaciones

Baths

Huéspedes

Pots haver-nos vist en

Visita lo corral d'arnes

T'hi esperem!

Una experiència rural que deixarà petjada en la teva memòria

Si tens qualsevol consulta envia'ns un missatge en el formulari següent

+34 628344201
Lluís Companys 65, 43597 - ARNES

Pagina

15 + 12 =