Salshishes Tibetanes

ESCALADA ALS ESTRETS, VIA SALSHISHES TIBETANES A LA GRONSA SUD.

 

ESCALADA ALS ESTRETS D’ARNES, VIA SALSHISHES TIBETANES

Enguany es compleix el vinté aniversari de l’obertura de la via Salshishes Tibetanes a la Gronsa Sud, als Estrets d’Arnes (o de Lliberós). També fa els mateixos anys que un grup de dones es van encaparrar de pujar una muntanya molt alta, un 8000, el Shisha Pangma. Com que alguns dels components del seu “club de fans” les varem començar a anomenar “salshishes” i va donar la casualitat que la Marisa hi va participar a l’expedició, doncs tot va anar rodat per que la via s’anomenés Salshishes Tibetanes, ja que la varem acabar pocs dies abans que marxesin cap a l’Himalaia.

Es tracta d’una via que es va obrir amb un equipament per no patir, que es manté en un grau que ronda el III – IV, i vull dir que “per no patir”, vol dir que és per que la gent que escala III i IV no pateixi. Resulta evident que les persones que tenen un nivell molt més elevat els hi sobrarà de tot. Aquests s’han equivocat de via, ho sento.

Amb el temps nosaltres hem anat afegint anys i kilos als nostres més que depauperats genolls, i això ha provocat que haguem preparat la via per que es pugui rapelar de dalt a baix. Totes les reunions son rapelables i quasi totes estan “doblades”. Que vol dir doblades? Doncs que hi sol haver dos xapes amb anella per rapelar i dos per fer la reunió, de tal manera hi poden “convuire” en una mateixa reunió els qui baixen i els qui pujen.  Darrerament aquest equipament ens ha anat força bé en alguna escalada “multitudinaria” amb en Guillem i sus locos seguidores.

El fet de viure a Arnes i repetir la via de tant en tant, ens permet fer un “manteniment” continu, ja que molt de tant en tant cal reposar alguna xapa que algú (per equivocació) es deu endur, de vegades també hem retirat diverses deixalles (llaunes, plastics, burilles,…) que algunes persones, també de ben segur per equivocació, es deixen per la paret.

Haviem preparat una ressenya de la via, però com que l’oncle Guillem ha fet una veritable obra d’art, os passo el link amb el seu blog, on també teniu ressenyes de la Tintin a les Moles i de la Heroes Abstenerse de l’Espill.

Al Blog del Guillem  hi trobareu un munt de ressenyes d’escalada “plaisir”, concepte molt de moda darrerament especialment als “Casals d’Avis” i demés gent bon vivant.

Bé, que disfruteu de la Salshishes, que disfruteu de l’escalada i sobretot, que disfruteu de la vida.

Salut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arnes

16°
Parcialment núvol
06:2721:28 CEST
Feels like: 16°C
Vent: 10km/h SSE
Humitat: 76%
Pressió atmosfèrica: 1013.88mbar
UV index: 0
ThuFriSat
26/16°C
27/17°C
29/17°C