Ja fa dies que la Teresa va fer el curs d’espelmes però no havíem tingut temps de parlar una estona. Per si no la coneixeu, aquí us la presento.

Teresa Pallarés

Teresa Pallarés Casals.

Ofici Cerera.

Carnet artesà nº 13859.

Viu i té el taller a Arnes (Terra Alta)

 

Teresa quant fa que et dediques i com vas començar? Vaig començar a fer espelmes per afició, i, gairabé sense proposar-m´ho, de mica en mica es va convertir en una feina. Ara fa 10 anys que tinc el carnet d’artesà i m´hi dedico professionalment.

– Que creus que has aportat al teu ofici? I el teu ofici a tú? Si he aportat alguna cosa ha estat la recuperació del sistema que utilitzaven els antics apicultors de fer espelmes amb canyes de riu, que ja estava en desús. El meu ofici a mi? M’ho ha donat tot!: independència econòmnica i de horaris, una nova manera de viure amb llibertat i alegria. També he conegut molta gent interessant que m’ha enriquit personalment de diferents maneres, i t’asseguro que no exagero.

– Com veus el futur d’aquest ofici? Ni més bé ni més malament que qualsevol altre. Crec que és la persona qui, en dedicar-se a una feina hi posa la seva empremta i, si té un projecte, amb entusiasme i constància pot assolir moltes satisfaccions.

– Explican’ns, que poden aportar els teus cursos a la gent? Fer espelmes, com a manualitat, és molt poc corrent i, tanmateix, és fàcil i de ràpids resultats: Per fer regals a familiars i amics, per sorprendre als convidats amb una taula ben parada i adornada amb les teves espelmes, per ocupar el temps de lleure, per jugar i entretenir els nens… i depenent del grau d’emprenedoria, l’inici d’una professió… perquè no?

Que més ens voldríes dir? Una espelma és un objecte etern. Antigament servia per a il.luminar i ara més aviat per a donar ambient, decocració, etc. Però subsisteix i rés no fa pensar en que hagin de desaparèixer. Fer-les un mateix dona molta satisfacció i, si més no, provar-ho no costa gaire.

Per quant doncs programem el proper curs amb “lo corral d’arnes? Que et sembla per l’octubre?

Perfecte, gràcies Teresa, és una plaer treballar amb tú!