JORNADES DE FORMACIÓ AL MAS DE BUROT

 

Aquestes últimes setmanes hem assistit a unes jornades dirigides als agents turístics de la Terra Alta i de les Terres de l’Ebre, per que tinguem un coneixement de primera mà del que representa el Mas de Burot dins del Parc Natural dels Ports.  S’ha restaurat el Mas de Burot seguint l’arquitectura tradicional: utilitzant els materials propers i les habilitats que tenien els seus habitants, les seves capacitats econòmiques i de construcció.

En Els Ports pocs masos queden dempeus, tots ells ens parlen de com es vivia al món rural més allunyat, com es relacionava la seva gent amb el medi, i com aquest medi també ha canviat. Res és igual, no tinc clar si canviem per a bé o per a mal, però el canvi és inevitable, com inevitable és que tinguen curiositat pel passat. Iniciatives com aquesta de l’ajuntament de Horta de Sant Joan ens fa tenir una mirada diferent d’aquest entorn natural tan especial on vivim.

Aquestes imatges són un tastet de tot el que podem aprendre amb les visites i activitats que s’organitzaren al seu entorn!