INTERCANVI CASA JAVIER DE RODELLAR I LO CORRAL D’ARNES

 

Per nosaltres la Sierra de Guara és un lloc tan especial com Els Ports, de fet quan vàrem decidir deixar la gran ciutat per instal.lar-nos en un lloc aprop de la natura, els dos llocs eren els possibles candidats. A la fi, va ser Els Ports a Arnes. No hem deixat d’anar a caminar, escalar i alguna vegada fer barrancs a la Sierra de Guara perquè és un entorn que ens segueix seduint. Per això, ens va semblar una bona idea de fer un intercanvi d’allotjaments i xerrameca amb Casa Javier de Rodellar.  Javier i Consuelo són dues persones de tarannà afable i gust per passar l’estona compartint inquietuds, experiències, anècdotes. Els apartaments són un lloc molt recomanable per fer estada en aquest indret situat en un entorn natural també privilegiat, sobretot pels escaladors i pels aficionats al barranquisme, d’arreu del món arriben atrets per les seves roques i rius. Però caminar per aquestes muntanyes també te el seu encant.

Aquest dies hem fet dues excursions circulars, una de curteta per aprofitar la tarda de l’arribada iniciant la ruta al poble de Morrano,  i l’espectacular volta al riu Mascún sortint del mateix Rodellar, per l’itinerari conegut com “las Fajas del Mascún”.

EL HUEVO DE MORRANO

Excursió molt relaxada que ens porta als peus  d’aquesta pared de roca singular. Una bona part de l’itinerari va per pista el que li treu cert encant, però val la pena arribar als peus de la Pared de la Falconera.

Descarrega’t el track:  Mapa Huevo Morrano

VOLTA CIRCULAR “LAS FAJAS DEL MASCÚN”

Excursió llarga i no apta pels qui tinguin vertigen. De Rodellar passant per l’enclau de Cheto, remuntarem fins creuar el riu Mascún pel  “Saltador de las Lañas”, tot passant per unes espectaculars feixes, retornarem cap a Rodellar visitant el despoblat d’Otín. Del més espectacular que es pugui fer a Guara.

Descarrega’t el track: Mapa Fajas Mascún

Ara només ens queda rebre a casa nostra a la Consuelo i al Javier, per seguir xerrant i per que puguin conèixer també les nostres muntanyes i pobles tant semblants als seus.

Us esperem!