Font de les Tosques

EXCURSIÓ CIRCULAR PER LES VALLS D’ARNES

 

RESSENYA DEL ITINERARI: LES VALLS – BARRANC DE LES TOSQUES – COLL DE MIRALLES – COLL DE SAFRÀ – COLL DE LA FERRERA – LES VALLS

Recorregut d’excursió matinal per un dels racons més espectaculars dels Ports, les Valls d’Arnes, en un itinerari quasi circular que ens permetrà recórrer les Valls tot passant per sota l’estimball de la Roca Grossa i remuntant fins el Coll de Miralles pel Barranc de les Tosques. Un cop al Coll, seguirem la pista en direcció al Coll de Safrà (o de Pell Negra, segons els mapes). En aquest nou coll ens desviarem de la pista per seguir un bonic corriol que ens endinsarà cap el Racó de Corretja, però abans d’arribar al Mas de Corretja ens desviarem a l’esquerra en direcció al Coll de la Ferrera, i baixarem cap a les Valls per tornar al vehicle.

ACCÉS PUNT DE SORTIDA: Des de Arnes, caldrà agafar la pista que des de prop del cementiri surt en direcció al Toll del Vidre. Els primers 4 quilometres fins el Coll de la Creu estan asfaltats, a partir del coll haurem de fer 1,5 km. per una pista de terra en més o menys bon estat, fins arribar al punt d’inici/final de l’excursió, just 100 mts. abans de creuar el riuet de les Valls. Replà a l’esquerra per aparcar  i entrada pista.

DISTANCIA: 14,72 km.         DESNIVELL: 600 mts.

TEMPS: 5 h. més parades.

ÈPOCA RECOMANADA: Es pot fer tot l’any, a evitar en dies de forta calor a l’estiu.

MATERIAL I EQUIP: Motxilla de dia, calçat de tresc, cantimplora i quelcom de menjar, protecció solar (barret, ulleres, crema solar) i roba adient a la temporada. Recomanable: prismàtics, bastons i càmera fotogràfica.

DIFICULTAT: Mitjana, segons criteri MIDE MIDE Les Valls Coll Miralles

Descarrega’t el track des de Wikiloc: Clica aquí

 

 

Arnes

Parcialment núvol
06:5919:12 CEST
Feels like: 9°C
Vent: 3km/h S
Humitat: 76%
Pressió atmosfèrica: 1016.59mbar
UV index: 0
ThuFriSat
24/11°C
24/9°C
21/12°C