EXCURSIÓ CIRCULAR A LA MIRANDA DE TERRANYES

RESSENYA DE L’ITINERARI: COLL DE MIRALLES-COLL DE MONTFORT-COLL DE BOTS-LA MIRANDA-TERRANYES-PIMPOLL-COLL DE MIRALLES

Recorregut d’excursió matinal per un dels boscos de pinassa més bonics dels Ports, tot assolint el cim més alt de la Terra Alta, de 1192 m. segons el mapa d’Editorial Piolet, i passant per diversos arbres monumentals catalogats.
Iniciarem la caminada al Coll de Miralles per la pista en direcció al Coll de Montfort, poc després del Coll aquesta pista s’acaba i seguirem per la senda. Als pocs minuts ens trobarem amb una bifurcació, seguirem el camí de la dreta per pujar al Coll dels Bots i seguir pujant fins el Corral de Buc i girar a la dreta per assolir La Miranda.
El cim de la Miranda és un magnífic mirador sobre aquesta banda dels Ports.
Refarem un tram del camí que hem seguit tot planejant, i al poc de sortir de la pineda arribarem a la pista que arriba a Terranyes des de les Foies.
De seguida ens desviem cap a la dreta per anar a buscar la baixada i poder saludar als dos pins monumentals d’aquest indret: lo Pi Ramut i el Pimpoll. Poc després arribarem a la bassa on tenim el vehicle.

ACCÉS PUNT DE SORTIDA: Des de lo corral d’arnes, agafarem la carretera en direcció a Orta i poc abans d’agafar el desvio per accedir-hi, girarem a la dreta per la carretera dels Ports. La seguirem fins a l’Àrea de la Franqueta i seguirem pujant fins aparcar al costat de la bassa d’incendis del Coll de Miralles. Imprescindible vehicle 4×4.

DISTANCIA: 7 km.         DESNIVELL: 400 mts.

TEMPS: 2,30 h. més parades.

ÈPOCA RECOMANADA: Es pot fer tot l’any.

MATERIAL I EQUIP: Motxilla de dia, calçat de tresc, cantimplora i quelcom de menjar, protecció solar (barret, ulleres, crema solar) i roba adient a la temporada, mapa i/o GPS amb el track. Recomanable: prismàtics, bastons i càmera fotogràfica.

DIFICULTAT: Mitjana, segons criteri MIDE MIDE La Miranda

Descarrega’t el track des de Wikiloc: Clica aquí

 

Arnes

Parcialment núvol
06:5919:12 CEST
Feels like: 9°C
Vent: 3km/h S
Humitat: 76%
Pressió atmosfèrica: 1016.59mbar
UV index: 0
ThuFriSat
24/11°C
24/9°C
21/12°C