CARLA DE RUITER TORNA A LO CORRAL D’ARNES AMB UN CURS DE FELTRE

 

El feltre és una manera de transformar de la llana on no es necessita ordit ni trama, simplement són fibres de llana que per les seves característiques peculiars, amb determinats moviments i en un mitjà de sabó i aigua s’uneixen: s’enfeltren. El feltre no s’ha descobert, diuen que sorgeix …de fet és el teixit més antic que es coneix.

Aquest treball amb la llana, com sempre, pels seus moviments pot tenir un component meditatiu donada la seva repetició i simplicitat. Són terapèutics en si mateixos per la seva pròpia dinàmica de transformació i, a més, amb molta facilitat es poden aconseguir peces boniques a l’abast de tothom. La creativitat personal està assegurada.

ARTESANA: Carla de Ruiter. Fibrart.

1er dia. Dijous 3 Febrer(8 hores)

  • Coneixerem les qualitats de la llana per encongir-se i enfeltrar-se.
  • Coneixerem les diferents races d’ovelles i les diferents qualitats de llana. Aprendrem a preparar la llana per enfeltrar amb cardes manuals i tambor de cardar.
  • Coneixerem les diferents tècniques per enfeltrar, amb agulla, amb aigua i sabó, nunofeltre.
  • Experimentarem elaborant petits detalls de feltre amb llana tenyida amb tints naturals. Crearem un tapís amb llana ansotana tenyida amb tints naturals.

2on dia. Divendres 4 de Gener (6 hores)

Descobrirem les moltes possibilitats que dona el feltre i crearem:

  • Un xal de nunofeltre, significa unir un teixit obert amb les fibres de la llana.
  • Un xal amb llana merino tenyit amb tints naturals i gasa de cotó, després d’experimentar amb diferents teixits i llana. La raça merina destaca principalment per la producció de llanes fines. És molt apreciada per elaborar peces en l’artesania de llana.

Xals nunofeltre

Lloc: Arnes- Terra Alta Lo corral d’arnes

Participants: Adults, mínim 6 persones, màxim 7.

Preu: 200€ per persona. El preu inclou: curs, material i una mitja pensió a “lo corral d’arnes” (dormir, sopar i esmorzar). Per dinar proposem un pic-nic per conèixer el nostre paisatge. Si sou de l’entorn consulteu.

Més informació sobre el curs: Carla de Ruiter, telèfon: 600391306

Inscripcions: Fins el divendres 21 de Desembre a locorraldarnes@gmail.com o 628.344.201. Marisa Huguet

RESERVAR!