FELTRE, EL TEIXIT SENSE ORDIT I TRAMA

 

El feltre és el teixit més antic que es coneix. Aquesta modalitat de transformació de la llana no necessita ordit ni trama, simplement són fibres de llana que per les seves característiques peculiars, amb determinats moviments en un mitjà de sabó i aigua s’uneixen, s’enfeltren. El feltre no s’ha descobert, diuen que sorgeix … En l’elaboració del feltre igual que altres tasques de la llana, els moviments poden ser meditatius per la seva repetició i la seva simplicitat. D’una banda són terapèutics en si mateixos donada la seva pròpia dinàmica de transformació i, d’altra banda, amb molta facilitat es poden aconseguir peces boniques a l’abast de tots permetent la creativitat personal.

llana tints naturalspintar amb llanaARTESANA: Carla de Ruiter. Fibrart.

1er dia. Dissabte (8 hores)
Coneixerem les qualitats de la llana per encongir-se i enfeltrar-se. Coneixerem les diferents races d’ovelles i les diferents qualitats de llana. Aprendrem a preparar la llana per enfeltrar amb cardes manuals i tambor de cardar. Coneixerem les diferents tècniques per enfeltrar, amb agulla, amb aigua i sabó, nunofeltre. Experimentarem elaborant petits detalls de feltre amb llana tenyida amb tints naturals. Crearem un tapís amb llana ansotana tenyit amb tints naturals.

2on dia. Diumenge (6 hores)
El segon dia el dedicarem a descobrir moltes possibilitats que dóna el feltre i crearem un xal de nunofeltro, significa unir un teixit obert amb les fibres de la llana. Amb llana merino tenyit amb tints naturals i gasa de cotó crearem un xal, després d’experimentar amb diferents teixits i llana. La raça merina destaca principalment per la producció de llanes fines. És molt apreciada per elaborar peces en l’artesania de llana.

Xals nunofeltre

Lloc: Arnes- Terra Alta Lo corral d’arnes

Participants: Adults, mínim 6 persones, màxim 7.

Preu: 150€ per persona (inclou curs i material). Mitja pensió 47€, Pensió Complerta 54€

Més informació: Carla de Ruiter, telèfon: 600391306

Inscripcions: Fins el divendres 17 de Novembre a locorraldarnes@gmail.com o 628.344.201. Marisa Huguet

TORNAR AL PROGRAMA D’ACTIVITATS ARTESANES